Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği

ftr resim.jpg

TARİHÇE

KLİNİĞİMİZ

Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesinin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Ek Hizmet Binası olarak, Mevlana Mahallesi’nde 10 Nisan 2017 tarihinde hizmete girdi. Kliniğimiz 3 erişkin, 2 çocuk egzersiz salonu, alt ve üst ekstremite için 2 robotik ünite, 1 iş uğraşı ünitesi, 1 lenfödem ünitesi, 1 suit terapi odası ile hizmete başladı. Tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzman doktorunun da gelmesi ile hidroterapi ve pelloid ünitesi eklendi. 5 Mart 2019 tarihinde FTR eğitim kliniği oldu. Aynı zamanda Schroth terapisti de olan uzman doktorumuzun gelmesi ile 1 omurga skolyoz ünitesi ve egzersiz salonu eklendi. 27 Aralık 2019 tarihinde ilk asistan doktoru Dr. Ozan Baş eğitime başladı. İkinci kas iskelet ultrasonografi (USG) ve spastisite ünitesi açıldı. Servis yatak sayısı 120’ye çıkarıldı. 2023 Mart itibarıyla 15 asistan doktor ile eğitime devam etmektedir.

Kliniğimizde 120 yatağımız mevcut olup, doluluk oranı%85-98 arasında değişmektedir. 3 erişkin, 2 çocuk egzersiz salonu, alt ve üst ekstremite için 2 robotik ünite, 1 iş uğraşı ünitesi, 1 lenfödem ünitesi, 1 suit terapi odası,1 hidroterapi  havuz ünitesi ve pelloid ünitesi ve 1 enjeksiyon ünitesi bulunmaktadır.

Bir profesör, 1 başasistan ve 1 doktor öğretim üyesi olmak üzere 3 kişiden oluşuyor.

Kliniğimizde 45 fizyoterapist, 2 ergoterapist, 2 iş uğraşı teknikeri, 33 fizik tedavi teknikeri, 24 hemşire, 9 tıbbi sekreter ve 12 kat görevlisi çalışmaktadır.

POLİKLİNİKLERİMİZ;

FTR Ek binamızda 9 , Karayolları binası ve Aliya Semt Polikliniğimizde 1 adet polikliniğimiz bulunmaktadır. Çocuk rehabilitasyon polikliniği, skolyoz polikliniği, lenfödem polikliniği, romatizmal hastalıklar polikliniği, inme ve omurilik yaralanmaları polikliniği, kas hastalıkları polikliniği, el polikliniği ve genel MHRS sayımız 2022 yılında 88.274’tür.

KADROMUZ;

KLİNİK EĞİTİM SORUMLUSU