Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği

S.B.Ü GAZİOSMANPAŞA EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ

ÇOCUK SAĞLIĞI SERVİSİ KLİNİĞİ

TARİHÇE

50 yıllık bir geçmişi olan Sağlık Bakanlığına bağlı Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi yenilenme sürecinde, kliniğimiz Gaziosmanpaşa yerleşkesine taşındıktan sonra bir süre Taksim-Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak faaliyette bulunmuştur.  2018 yılında gerçekleşen yangın sonrasında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ek Hizmet Binamıza taşınan kliniğimiz tedavilerini kesintisiz olarak burada sürdürmektedir.

KLİNİĞİMİZ

Kliniğimiz 2013 yılında klinik şefimiz Doç. Dr. Seda GEYLANİ GÜLEÇ tarafından kurulmuş, eğitim hizmeti kapsamında asistan alımına 2015 yılında başlanmıştır. Taksim İlk Yardım Hastanesi olarak bilinen hastanemizin ismi önce Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi daha sonra Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma hastanesi olarak değiştirilmiştir. Karayolları mahallesinde bulunan ana binamızda kliniğimiz 3. Kat yatan hasta servisi ve zemin katta altı poliklinik olarak hizmete açılmıştır. Aynı sene içerisinde yeni doğan yoğun bakım ünitemiz ve 2018 yılında ise Çocuk Acil hizmeti aynı binada hizmet vermeye başlamıştır. 2018 yılında hastanemizde çıkan yangın sonrasında servisimiz ve polikliniklerimiz Fizik Tedavi Ek Hizmet Binamıza taşınmış; Karayolları Ana Binamızda ise bir adet polikliniğimiz bulunmaktadır. Hastanemiz ek binası olarak hizmet veren Aliya İzzet Begoviç semt polikliniğimizde de poliklinik hizmeti sizlere sunulmaktadır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları servisimiz 22 yatakla, Acil servis gözlem alanımızda sarı alanda 15 yatakla hizmet verilmekte olup; Yeşil alanımızda en az 4 polikliniğimiz aktif olarak çalışmaktadır. Yenidoğan yoğun bakım ünitesi 1 ve 2. basamak olmak üzere toplam 10 kuvöz ve anne oteli bulunan hastanemizde başta Yeni Doğan polikliniği olmak üzere günlük ortalama 4 poliklinikle sizlere hizmet sunulmaktadır. 2021 Yılında asistanlarımızın başka bir eğitim kliniğine nakli olması nedeni ile eğitim kliniğimiz kapatılmış ve Klinik Sorumlusu olarak Dr. Esra AKYILMAZ göreve başlamıştır.

POLİKLİNİKLER

Gaziosmanpaşa yerleşkesinde 1 poliklinik, 1 sağlık kurulu polikliniği,

Fizik tedavi yerleşkesinde 5 poliklinik,

Aliya İzzetbegoviç semt polikliniğinde 1 poliklinik olmak üzere; toplam 8 poliklinikte hizmet verilmektedir.

KADROMUZ

KLİNİK İDARİ SORUMLUSU:

UZM. DR. ESRA AKYILMAZ

ÇOCUK SAĞLIĞI UZMAN DOKTORLARIMIZ:

FATMA ÇETİNKAYA ÇAT

ZÜBEYR KAVCAR

GÜL ÖZGENÇ

HİLAL DAĞDEVİREN

GÜLDEN OLCAY GÜRLER

ERDEM ÖZTÜRK

ŞEKER YAYLA

ABDURRAHMAN GÜÇLÜ