SOSYAL SORUMLULUK NEDİR?
Hastanemiz, toplumun sağlık yapısı ve genel sağlık sorunlarını dikkate alarak sağlığın teşviki ve geliştirilmesi ile ilgili programlar düzenlemektedir. Programlar belirlenirken hizmet verdiğimiz bölgenin sosyal ve kültürel özellikleri, nüfus, yaş, cinsiyet, eğitim durumu gibi demografik özellikleri; giyim, yemek, kültürel ve fiziksel aktivite alışkanlıkları; kamuoyunun talepleri; hastalarımızın görüş ve önerileri, yapılan anket sonuçları, Personelimizin veya Hastane Yönetiminin isteği gibi veriler doğrultusunda planlama yapılır. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan makam oluru ile kurumumuzda Hasta Okulu, Gebe Okulu, Diplomalı Diyabet Eğitim programı yürütülmektedir. Program konuları genellikle aşağıdaki başlıklardan oluşmaktadır :
- Bağımlılık eğitimleri ( Dünya Tütünsüz Günü, Sigara İle Mücadele..)
- Kronik hastalıklarla mücadele için geliştirilen eğitici ve önleyici faaliyetler (Dünya Diyabet Günü, vb.)
- El hijyeninin önemi (5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü, 15 Ekim El Yıkama Günü)
- Organ bağışının teşviki
- Kanserde erken teşhisin önemi ( Dünya Kanser Günü, Meme Kanseri vb.)
- Sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenme
- Anne sütü ile beslenmenin teşviki ( Emzirme Haftası Etkinlikleri)
- Gebe hastalara yönelik eğitim faaliyetleri ( Gebe Okulu )
- Diyabet hastalarına yönelik eğitimler
- Serebral Palsi Farkındalık Günü
- Duruş bozuklukları, bel ağrısı gibi…
Hasta Okulu Kapsamında Yapılan Bel Ağrısı Eğitimi
Hastanemizde hastalara yönelik gerçekleştirilen Diyabet Eğitimi
5 Mayıs El Hijyeni Günü
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 5 Mayıs gününü Dünya El Hijyeni günü olarak belirlemiş olup her yıl bu kapsamda el hijyeni önemini tüm insanlara ve sağlık çalışanlarına hatırlatmaya yönelik kampanyalar yapılmaktadır.
KURUMUMUZDA KANSER AYI FARKINDALIK KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİMLER
ORGAN BAĞIŞININ TEŞVİKİ
Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi “3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası” kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla 03 Kasım 2022 tarihinde Ana Binamızda, 08 Kasım 2022 tarihinde Fizik Tedavi Ek Hizmet Binası’nda farkındalık oluşturmak amaçlı organ bağış masası kurulmuştur. Organ bağışının önemini vurgulamak için bu etkinliği Organ Nakil Koordinatörü Hemşire Fadime Erdoğdu ülkemizde her geçen gün artan organ ihtiyacına dikkat çekmek amacıyla bunun gibi etkinlikleri tüm seneye yaymak istediklerini belirtti. Nakli yapılan organlar; kalp, böbrek, akciğer, karaciğer, pankreas ve ince bağırsaktır. Nakli yapılan dokular ise; kornea, kalp kapağı, kemik, kemik iliği, deridir. Organ ve doku nakli, organları hasar görmüş hastalar için hayati önem taşımaktadır.
Kimler Organ Bağışında Bulunabilir?
Organ bağışında bulunabilmek için bireyin 18 yaşını tamamlaması ve akli dengesinin yerinde olması gerekir. Bu şart ve koşulları sağlayan bireyler; sağlık müdürlüklerine, hastanelere, organ nakliyle ilgili dernek ve kuruluşlara başvuruda bulunabilirler.
HER BAĞIŞ YENİ BİR HAYAT…..
31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü
01 - 07 EKİM EMZİRME HAFTASI
19 Kasım 2024